26
Μαρ.
10

Φασιστικά συνθήματα κατά τον εορτασμό της 25ης μαρτίου

Όπως μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=145379  η χθεσινή παρέλαση για την 25η Μαρτίου συνοδεύτηκε από συνθήματα μίσους κατά συγκεκριμένων εθνικών και κοινωνικών ομάδων. Όπως θα διαβάσετε στο σχετικό ρεπορτάζ αυτό δε συνέβη από ακραίες μεμονωμένες ομάδες αλλά «από βατραχανθρώπους των Ειδικών Δυνάμεων που παρήλαυναν στην Πανεπιστημίου και στην Αγίου Κωνσταντίνου στο πλαίσιο της επίσημης στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου.»

Με αφορμή αυτό το γεγονός θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δε βρίσκω καμιά απολύτως χρησιμότητα στην ύπαρξη των παρελάσεων είτε μαθητικών είτε στρατιωτικών. Αφιερώματα απ’ τις τέχνες, την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μπορούν να τιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους αγωνιστές του ’21. Αντίθετα η επίδειξη των στρατιωτικών μας δυνάμεων στην παρέλαση όχι μόνο δεν προσθέτει τίποτα στους εορτασμούς της επετείου, αλλά νομίζω ότι αποπροσανατολίζει απ’ τα πραγματικά ιδεώδη της επανάστασης.


3 Σχόλια to “Φασιστικά συνθήματα κατά τον εορτασμό της 25ης μαρτίου”


  1. 2 john
    30 Μαρτίου, 2010 στο 6:39 μμ

    Στο στρατό πάντα ακούγονται ρατσιστικά και σεξιστικά συνθήματα και πάντα θα ακούγονται γιατί εκπροσωπεί έναν παραλογισμό από μόνος του ως θεσμός που έχει να κάνει με τους κανόνες της ζούγκλας.
    Το ζήτημα στο στρατό δεν είναι τι κάνει κάποιος/οι αλλά πότε το κάνει και που. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να απαλλαγούν λόγω βλακείας.

  2. 17 Μαΐου, 2010 στο 10:11 μμ

    Αν ειχες δει το βίντεο, ο παπάς ήταν κορυφή: «Μας πήραν το Αιγαίοοοοοοο…» !!


Σχολιάστε


Να απολαμβάνουμε την καθάρια, την αληθινή ομορφιά του κόσμου. Η ανθρωπότητα δικαιούται να ζήσει ειρηνικά κι ελεύθερα χωρίς επινοημένες φοβέρες και υπερφυσικά αποκούμπια. wordpress statistics
Για μια νέα Φιλοσοφία


ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια

Αρχείο

Γράψτε το email σας για να ακολουθήσετε αυτό το blog και να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις.